Veloteca aduce în România bicicletele Sunn Junior, Cross Country, Enduro, All Mountain, Trail și Electric

Sunn enduro MTBÎncepând cu anul 2017, magazinul de biciclete Veloteca aduce în premieră în România bicicletele marca Sunn. Modelele care fac parte din categoriile MTB (Junior, Cross Country, Enduro, All Mountain, Trail și Electric) sunt disponibile online și în magazinul din Sos Iancului, anunță reprezentanții firmei.

În anul 1982, Max Commencal, renumit în lumea pasionaților de ciclism extrem, a fondat compania MX Franța. Această idee de business a condus la crearea primului model de bicicletă BMX. În scurtă timp, Max redenumește compania, schimbându-i numele în Sunn.

În anul 1984 compania lansează modelul BMX Elite Mini, destinat copiilor. BMX-urile Sunn au câștigat popularitate datorită cadrului din aluminiu, spre deosebire de modelele anterioare care aveau cadre construite din CRMO (aliaj din oțel, crom și molibden). Tot în anul 1984 sunt lansate noi modele de BMX, printre care BMX Junior Evolution, L, LX şi GLX.

În 1985 compania lansează două noi modele de biciclete pentru competiții: Rib Pro și Mini Pro.

În 1987, gama de biciclete BMX se îmbogățește cu trei noi modele: Expert, Superclass Alu Pro și ZeroNine.

1988 reprezintă anul apariției MTB-ului Sunn, cel care va deveni simbolul mărcii. Max Commencal începe să construiască MTB-uri plecând de la cadrul de BMX, aducându-i modificări și îmbunătățiri pentru a se potrivi unei biciclete MTB.

În 1991 compania scoate pe piață modelele 5003R (ales modelul anului de către revista Vélo Vert) și gama 1003, o gamă de biciclete MTB simple și fiabile, cu cadrul din tuburi din oțel cu diametru redus.

Modelul Revolt 2 a apărut în anul 1995. Având suspensie integrală, Revolt 2 devine o legendă odată cu Eric Barone, care reușește să depășească 200km/h cu acest model. Eric Barone continuă să își depășească recordul, în 1997 depășind 210 km/h iar în 2015, la vârsta de 54 de ani, atinge 223,3 km/h.

În 1999, gama de biciclete ajunge la peste 40 de modele. Aceasta include modele Racing, Road, BMX, MTB și Cruiser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.