Uniqa lansează asigurarea CASCO Vintage pentru vehicule clasice

mașină vintage
CASCO Vintage este un produs de asigurare dezvoltat de Otto Broker și Uniqa Asigurări, cu acoperire special adaptată pentru vehiculele clasice – mașini și motociclete. Polița Vintage se poate încheia pentru vehicule în stare de funcționare cu vechime peste 20 de ani, conservate pentru valoarea lor tehnică și istorică. Acoperirea este doar pentru uz personal, de recreere și social, fiind exclusă utilizarea pentru foloase materiale sau ca mijloc de transport zilnic.

Am remarcat în ultimii ani interesul crescut pentru mașini clasice, existând pasionați care investesc sume importante pentru a le cumpăra, restaura și întreține în stare bună de funcționare. Totuși, până acum, era dificil să găsească în România o variantă pentru a fi asigurate CASCO. Împreună cu Uniqa Asigurări oferim acum pasionaților de mașini clasice o soluție CASCO. Poți încheia o poliță CASCO Vintage dacă vehiculul deținut are o vechime mai mare de 20 de ani, fie că este vorba de un youngtimer (20-30 de ani vechime), oldtimer (30-45 de ani vechime) sau o mașină de epocă (peste 45 de ani). Se asigură maxim 2 șoferi numiți per poliță. Șoferul trebuie să aibă o vârsta minimă de 30 de ani.

Răzvan Sofalcă, Corporate Manager Otto Broker

Polița protejează împotriva riscurilor CASCO uzuale: avarii din accident, lovituri în parcare, furt etc. Oferă acoperire atât când vehiculul este pe propulsie proprie (atunci când este pe stradă sau în garaj), expus la un eveniment sau în drum spre unul. Polița standard este valabilă pe teritoriul României dar la solicitare poate fi extinsă și pentru alte țări.

De regulă proprietarii de vehicule clasice sunt foarte atenți cu vehiculul respectiv și circulă destul de rar cu ele. De aceea, am ales ca prin acestă asigurare să oferim acoperire pentru maxim 5.000 km pe an. În cazul în care această limită va fi depășită, se poate suplimenta cu încă 5.000 km în condiții similare de cost. Pentru împătimiții mașinilor vintage care participă cu autovehiculul în raliuri sau concursuri de viteză în coastă există opțiunea de a asigura riscul de daună totală în cadrul concursurilor de VTM pentru mașini clasice printr-o clauză specială.

Iuliana Rusei, Membru Directorat Uniqa Asigurari

Asigurarea se face la valoarea de piața, suma asigurată stabilindu-se pe baza declarației clientului și a evaluării sale, pe care o argumentează și o agrează cu asiguratorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.