Mașinile electrice se pot încărca în 20 de minute la OMV Aerogării

Stație de încărcare Electrica în benzinărie OMVElectrica și OMV Petrom au inaugurat prima stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice în benzinăria OMV Aerogării. Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot în cadrul căruia vor fi instalate stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice în București, în benzinăriile OMV Aerogării, Corneliu Coposu, Titan și Iuliu Maniu și la sediile centrale ale celor două firme, se transmite într-un comunicat de presă remis către TopBanking.

În România, până acum, s-au făcut pași mici în domeniul electro-mobilității. De aceea noi, Electrica și OMV Petrom, ne-am unit eforturile pentru a susține dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, pentru că ne preocupă grija pentru mediu și, totodată, dezvoltarea durabilă a României. Credem că este doar începutul a ceea ce noi, la Electrica, numim Autostrada Verde a României

Cătălin Stancu, CEO al Electrica

În cele 6 puncte vor fi instalate stații de încărcare rapidă cu o capacitatea maximă de alimentare de 50kWh. Astfel, un autovehicul 100% electric se va putea încărca la 80% din capacitatea acumulatorului în aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză normală. Tariful este de 1 leu pentru fiecare kwh consumat, ajungând în media la un total cuprins între 22 și 36 de lei pentru un plin. Serviciul este gratuit pentru clienții care folosesc spălătoria auto din cadrul benzinăriei.

Transformările și tendințele din domeniul energetic și al mobilității sunt subiecte pe care le urmărim îndeaproape. Chiar dacă piața mașinilor electrice este, deocamdată, în fază incipientă, iar în următoarea decadă hidrocarburile vor continua să fie principala sursă de energie la nivel mondial, ne dorim să adoptăm tehnologii noi care să susțină dezvoltarea continuă a gamei de produse si servicii pe care o oferim, continuând astfel să oferim servicii şi experiențe de înaltă calitate clienților noștri.

Adrian Nicolaescu, retail manager OMV Petrom

Conform Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, numărul mașinilor electrice și hibrid noi vândute în România a ajuns la 495 în 2015, față de doar 236 în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.