Saint-Gobain a achiziționat Pietta Glass Working

Saint-GobainAnca Danilescu, partener al casei de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP), împreună cu Iuliana Negoiță și Dan Curiciuc, avocați seniori, au asistat Grupul Saint-Gobain în tranzacția prin care a achiziționat capitalul social al companiei românești Pietta Glass Working, care activează în domeniul procesării sticlei pentru aplicații industriale și al elementelor vitrate pentru fațade.

Pietta, fondată acum 16 ani de familia cu același nume, dispune de facilități de producție de sticlă arhitecturală pentru vitrine frigorifice, pentru mobilier și construcții navale, în parcul industrial de la Vălenii de Munte, județul Prahova.

A fost o tranzacție interesantă şi, în unele momente, provocatoare, un soi de cursă contra-cronometru încheiată cu succes în mai puţin de 4 luni, în care au fost cooptați, din cadrul ZRP, peste 9 avocați cu specializări multiple. Este una dintre cele mai importante tranzacții de M&A în care a fost implicată anul acesta o echipă a ZRP. În ultimii 11 ani am acordat în mod constant servicii de asistentă juridică Grupului Saint-Gobain, cu privire la aspecte legale variate, în domenii precum fuziuni și achiziții, drept societar, contracte, dreptul muncii, litigii etc.

Anca Danilescu

Prin această tranzacție, gigantul francez a anunțat că urmărește să își extindă amprenta industrială pentru a servi mai eficient piața mondială de fațade și pentru a-și întări poziția în piața aplicațiilor industriale. Tranzacția survine în linie cu strategia Grupului Saint-Gobain de a-și extinde gama de produse către soluții cu valoare adăugată mare pe piața materialelor de construcții.

Saint-Gobain este lider mondial în sectorul materialelor de construcții, cu vânzări de 39,6 miliarde de euro în 2015, peste 170.000 de angajați și operațiuni în 67 de țări.

Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) oferă servicii de asistență juridică atât în sfera litigiilor și a arbitrajului, cât și în domeniul avocaturii de business și al consultantei fiscale. Biroul de avocatură are o echipă de 51 de avocați, dintre care opt asociați: Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoți și Stan Tîrnoveanu (asociați fondatori), Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu și Antoniu Obancia (asociați).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.