Netflix permite download de filme pe telefoane mobile

Netflix anunță că permite descărcarea de filme și seriale pe telefoane și tablete. Pentru a avea acces la acestă funcție așteptată cu mare interes de abonații serviciului, aveți nevoie de un dispozitiv mobil rulând iOS 8.0 sau Android 4.4.2 (sau mai recente) și de ultima versiune a aplicației (disponibilă gratuit aici pentru iOS sau aici pentru Android).

Opțiunea de download este disponibilă la nivel global, inclusiv în România, și are doar câteva restricții (lesne de înțeles din prisma proprietarilor drepturilor de autor):

  • filmele și serialele au o dată de expirare, pe care o puteți vedea în secțiunea „My Downloads” a aplicației. Anumite producții expiră în 48 de ore din momentul în care începeți vizionarea.
  • fișierele care conțin filmele și serialele descărcate nu apar în managerele de fișiere. Și dacă nu ar exista acestă restricție, fișierele sunt protejate cu DRM, deci nu ar putea fi redate pe alte dispozitive.
  • nu toate producțiile sunt disponibile pentru vizionare offline. Netflix încă negociază cu proprietarii drepturilor de autor.

Filmele se pot descărca la rezoluție normală sau HD, spațiul ocupat variind destul de mult în funcție de calitate imaginii: un episod cu o lungime de o oră din Black Mirror ocupă 280 MB la rezoluție standard sau 440 MB în HD.

Printre producțiile deja disponibile pentru download amintim serialele „Breaking Bad”, „Supernatural”, „The Office”, „The Flash”, „The 100”, seriale de animație „Minions”, „Kung Fu Panda 3”, „Home”, dar și exclusivitățile Netflix „Orange Is the New Black”, „Narcos”, „House of Cards”, „Stranger Things”, „Unbreakable Kimmy Schmidt”, „Master of None”, „The Crown”.

Pentru a descărca un film este suficient să mergeți pe pagina lui de informații detaliate și să apăsați butonul „download”, așa cum se vede in imaginile de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.