MediHelp: creștere de 34% a primelor de asigurare intermediate în 2016

MediHelpMediHelp România a avut o creștere de 34% a primelor de asigurare intermediate în 2016 față de anul precedent, peste 50% dintre solicitări provenind din recomandări ale clienților deja existenți, iar 90% dintre clienții persoane fizice au solicitat planuri de asigurare de sănătate pentru familie, au anunțat reprezentanții companiei printr-un comunicat remis către TopBanking.

Situația RCA-ului din acest an aduce o nouă oportunitate în reorganizarea portofoliilor brokerilor locali: orientarea către asigurări de sănătate, un produs de interes atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii, care poate echilibra pierderile cauzate de scăderea comisioanele aferente intermedierilor de polițe RCA.

Piața asigurărilor de sănătate din România a cunoscut o evoluție semnificativă în 2016, interesul pentru aceste servicii fiind datorat nevoii de eliminare a factorului de nesiguranță în relația cu serviciile medicale și, totodată, educării populației est-europene în privința riscurilor financiare la care sunt expuse persoanele care nu dețin o asigurare medicală. Deși asigurarea medicală internațională include o serie amplă de servicii, precum intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată sau chiar tratament pentru cancer și transplant de organe, cele mai căutate servicii medicale în 2016 au fost cele în regim ambulatoriu.

Pentru anul următor MediHelp își propune extinderea pe piața din Europa Centrală și de Est și prevede un procent de creștere a vânzărilor de 35% pe piața din România, Bulgaria și Ungaria.

MediHelp activează din 1999 pe piața asigurărilor de sănătate din Ungaria, Romania și Bulgaria și este controlată de Zahal Levy. Afaceristul mai controlează și Affidea (fostă Euromedic) și SOS Medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.