ING Pay: absolut toate informațiile despre serviciul de plăți contactless

Ce este ING Pay? La ce-mi folosește?
Este un serviciu de plăţi contactless care permite plata cu telefonul la orice terminal contactless. Practic nu vei mai avea nevoie de card decât la terminalele care nu suportă plăţi contactless (dar toate terminalelor noi și majoritatea celor vechi deja le suportă).

Cui se adresează?
ING Pay este disponibil clienților persoane fizice care folosesc aplicația HomeBank pe un telefon mobil Android (versiune 4.4 sau mai nouă) cu NFC. Exista și planuri pentru o versiune iPhone (folosind stickere la fel ca soluția similară a Băncii Transilvania sau nativ dacă iOS 12 va permite folosirea chipului NFC de către terți).

Cum se activează serviciul?

Activare ING Pay
Captura de ecran din interfața web HomeBank (aplicația Android nu permite capturi de ecran).
Activarea se face din aplicația HomeBank, din meniul „Servicii” se selectează „ING Pay”, se apasă pe butonul „Activează card virtual” și se selectează contul curent de RON căruia îi va fi atașat cardul virtual și codul PIN (PIN-ul este solicitat doar la plați mai mari de 100 de RON și acestă sumă se poate configura). La pasul următor ești invitat să selectezi HomeBank ca aplicație implicită pentru plăti (în locul lui Google Pay care oricum nu este încă disponibil în România).

Asta este tot ce ai de făcut și procesul nu durează mai mult de 30 de secunde. În plus, ca urmare a activării ING Pay vei fi informat că a fost activat gratuit și serviciul de PUSH notifications (care tocmai a devenit gratuit pentru toți clienții ING).

Cum se face o plată?
Plata cu telefonul se face apropiind telefonul de terminalul POS, cu ecranul activat. Aplicația HomeBank nu trebuie neapărat să fie pornită când plătești, doar ecranul trebuie să fie aprins (nu trebuie neapărat să fie deblocat, este suficient să fie activ) și NFC-ul să fie pornit.

Alte amănunte:

  • Nu trebuie să ai internetul activ pe telefon pentru a plăti. Totuși, la maxim 10 tranzacții în 15 zile trebuie să conectezi telefonul la internet pentru verificarea tranzacțiilor.
  • Se pot crea maxim două carduri virtuale, dar pe telefoane diferite (setate ca dispozitive de încredere în HomeBank).
  • După fiecare plată vei primi o notificare PUSH pe telefon. În felul ăsta și cei care se tem de clonarea cardurilor vor putea dormi liniștiți.
    Notificare PUSH ING Pay
    Suma este in EURO deoarece plata a fost făcută la un terminal din afara României
  • Pentru activarea ING Pay, HomeBank trebuie să fie protejat cu parolă (nu cu digipass).
  • Serviciul se poate asocia doar conturilor de RON, dar servicii similare oferite de ING în alte târi acceptă valute multiple, deci este posibil în curând să poată fi atașat și unui cont curent în EURO.
  • ING Pay nu are nicio legătură cu Google Pay (sunt servicii concurente). Mai mult decât atât, deoarece ING a investit în acesta aplicație (existentă deja în mai multe târî europene) șansele ca ING să se înroleze în Google Pay devin tot mai mici.

Un comentariu la „ING Pay: absolut toate informațiile despre serviciul de plăți contactless”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.