Gulfstream G550 prezentat pe aeroportul Aurel Vlaicu

Gulfstream G550 - BăneasaUn avion de uzină Gulfstream G550 (N550GA) a fost expus pe Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, în cadrul unei prezentări statice.

Ținând cont de faptul că aeronava este proiectată pentru zboruri de lungă durată, unul dintre principalele criterii avute în vedere de cei de la Gulfstream, este confortul pasagerilor. Spațiul este gândit pentru a crea patru zone, iar pentru un plus de intimitate, interiorul aeronavei poate fi adaptat astfel încât să ofere posibilitatea delimitării unei camere private. Experiența călătoriei este completată de o serie de factori care asigură liniștea și calitatea zborului: filtrarea aerului în cabină se face în proporție de 100%, presiunea din interiorul cabinei pe timpul zborului este una scăzută, pasagerii au posibilitatea să regleze lumina din exterior prin filtrele ce se găsesc pe ferestrele ovale (un element specific al brandului).

Gulfstream G550 - interior 2

Gulfstream G550 poate zbura cu ușurință transoceanic, simplificând călătoria între destinații aflate la mare distanta. La bordul aeronavei, propulsată de doua motoare Rolls Royce BR710 C4-11, pot călători până la 19 pasageri, iar durata non-stop parcursă poate fi de 12 ore. Viteza maximă este de 0,87 Mach, echivalentul a 926 km/h, în timp ce pentru zboruri long-range aeronava atinge 0,80 Mach/850 km/h.

Gulfstream G550 - interior 2

Pentru călătoriile în interes de afaceri, aeronava G550 poate îndeplini cu succes rolul unui birou zburător. Echipamentele marca Axxess Iridium și Honeywell Inmarsat le permit pasagerilor să rămână conectați chiar și la peste 15.545 m altitudine, oferind călătorilor internet wireless, comunicare prin satelit, fax și telefon.

Avionica integrată la bordul aeronavei cuprinde sistemul de zbor PlaneView care centralizează și organizează datele pentru piloți, prezentându-le într-o manieră simplificată, pentru a reduce astfel volumul de lucru și a îmbunătăți gradul de conștientizare a condițiilor și situațiilor la care este expusă aeronava. Sistemul Enhanced Vision System și afișajul de zbor Synthetic Vision-Primary Flight Display folosește lumina infraroşie și proiectează grafice 3D ale solului, pentru a permite definirea mult mai clară a zonelor de aterizare.

Gulfstream G550 - Băneasa

Din 1967, avioanele Gulfstream sunt folosite cu succes pentru operațiuni guvernamentale din întreaga lume, fiind recunoscute și apreciate pentru performantele lor in materie de siguranța și confortul zborului. Polonia este unul dintre statele care a achiziționat recent două aeronave G550, cu scopul de a fi utilizate pentru zborurile administrației prezidențiale și guvernamentale.

Preţul unei aeronave Gulfstream G550 pornește de la 45 milioane de dolari, dar în funcție de opțiunile extra poate ajunge până la 50 milioane de dolari, iar termenul de livrare este de circa un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.