Deutek, proprietarul brandurilor Oskar și Danke, a fost preluat de PPG Europe BV

Vopsea Oskar - DeutekConsiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care PPG Europe BV preia producătorul de lacuri și vopsele Deutek SA de la fondul de investiții Axxess Capital, au anunțat reprezentanții autorității de concurență printr-un comunicat remis către TopBanking. Deutek SA, cu 340 de angajați și un profit de 13,2 milioane de lei în 2015, este activă în domeniul producției și comercializării de lacuri și vopsele. Deutek a fost controlată de-a lungul timpului de afaceristul Marius Ivan, care a vândut în 2005 fondului de investiții Advent, care a vândut în 2013 către fondul de investiții Axxess Capital.

PPG Europe BV este o societate cu răspundere limitată, înregistrată conform legislației din Olanda, și face parte din grupul internațional PPG Industries. Companiile membre ale grupului PPG Industries sunt active în domeniul producției și comercializării de vopsele, materiale industriale, produse chimice și sticlă, în peste 150 de târi, în principal în America, Europa și Africa. În România, PPG Europe BV deține compania PPG Coatings România SRL.

Deutek deține în România brandurile Danke! și Oskar, și concurează cu producătorii Policolor, Fabryo-Atlas, Kober și Azur.

Vopsea Oskar - Deutek

Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurentei efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.