BRD Sogelease – finanțări de 73,6 milioane euro în prima jumătate a anului 2016

log BRD SogeleaseBRD Sogelease și-a dublat volumul finanțărilor în prima jumătate a anului 2016 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015, ajungând la nivelul de 73,6 milioane euro. La nivelul întregii piețe de leasing, Sogelease a înregistrat o cotă de piața de 7,7% în creștere cu 1% comparativ cu rezultatul anului precedent.

Sectorul vehiculelor rămâne principalul contributor al acestei evoluții pozitive, reprezentând peste 70% din totalul finanțărilor acordate în perioada analizată. Autoturismele și vehiculele comerciale ușoare au avut o evoluție ascendentă (+38%) comparativ cu anul precedent. Finanțarea vehiculelor comerciale grele, inclusiv a celor destinate transportului de persoane a înregistrat o creștere spectaculoasă, valoarea bunurilor finanțate triplându-se în aceasta perioadă și ocupând o pondere de aproximativ 50% în volumul finanțărilor auto.

Volumul finanțărilor acordate echipamentelor a crescut cu 32% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, BRD Sogelease reușind să depășească evoluția pieței (+25%) pe acest segment de finanțare. Printre principalele piețe de finanțare se află echipamentele destinate industriei prelucrătoare, construcțiile, agricultura și echipamentele medicale.

IMM-urile au o ponderea majoritară în totalul finanțărilor acordate, numărul clienților noi crescând cu 11% comparativ cu anul 2015, aceeași evoluție pozitivă înregistrând-o și ponderea clienților care revin pentru finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.