BNR: aprobare prealabilă pentru fuziunea Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank

Patria CreditProiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabilă din partea BNR, permițând celor două bănci să demareze formalitățile finale de înregistrare a noii bănci și să demareze operațiunile de integrare efectivă.

În urma absorbției Patria Bank de către Banca Comercială Carpatica, noua bancă rezultată, ce va opera sub numele de Patria Bank, se va concentra pe segmentul de retail. Acțiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori București.

Suntem bucuroși că proiectul de fuziune a intrat in linie dreaptă, odată cu primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naționale și suntem optimiști că procesul de poziționare a noii bănci pe o traiectorie ascendentă va fi accelerat începând cu anul 2017, după implementarea efectivă a fuziunii.

Horia Manda, președinte CA Carpatica și Patria Bank

În perioada imediat următoare vor fi demarate acțiunile necesare integrării celor două bănci și pregătirii pentru a deveni o singură bancă, având ca obiectiv o tranziție cât mai ușoară pentru clienți și parteneri.

Grupul Patria Bank este deținut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de investiții ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre) și DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW).

Din Grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA (fondată in anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank), Banca Comercială Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management și SAI Intercapital Invest SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.