Adfaber, printre câștigătorii Google Rise Awards 2016

Google Rise AwardsAdfaber, organizația ce își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală și liceu din România, a anunțat că se află printre câștigătorii Google Rise Awards 2016, au informat reprezentanții ONG-ului printr-un comunicat remis către TopBanking.

Printre câștigătorii din Europa ai Google Rise Awards 2016 găsim Bytes (Irlanda de Nord), Museo dei Bambini di Roma (Italia), Stichting NewTechKids (Olanda), dar și pe românii de la Tech Lounge.

Cu un computer sau cu o tabletă, copiii pot controla și chiar schimba lumea. Ne propunem să oferim fiecărui elev șansa să își descopere pasiunea pentru tehnologie și programare prin proiectul Kids în Tech. Grantul Google ne ajută să accelerăm dezvoltarea proiectului și să ajungem la copiii care, în mod normal, nu sunt expuși la astfel de activități.

Alin Chiriac, CEO și Fondator, Adfaber

Adfaber, împreună cu celelalte 28 de organizații din 16 țări câștigătoare Google Rise Award 2016, formează o comunitate care promovează educația în tehnologie și științe informatice pentru elevii din mediul preuniversitar. Cu proiecte în domenii precum educație, sănătate și mediu, Adfaber ajunge în fiecare an la sute de mii de români.

Kids in Tech are în prezent peste 100 de cluburi de tehnologie în țară, unde elevii au acces gratuit la resurse complementare de studiu în concordanță cu nevoile reale din piața muncii. Elevii sunt expuși la tehnologie și la oportunitățile pe care le oferă aceasta, deprinzând de mici abilități care îi transformă din consumatori în creatori de tehnologie.

Acest efort comun de a inspira noua generație de inovatori și creatori de tehnologie va atinge zeci de mii de elevi în acest an.

Nicky Rigg, Program Manager, Google RISE Awards

Programul Google Rise Awards pune accent pe atragerea fetelor, a tinerilor din medii defavorizate și minorități ce în mod normal nu sunt expuși sau nu sunt încurajați să se îndrepte către domeniul IT. Din 2010, programul Google RISE Awards a contribuit cu 5,7 milioane de dolari la mai mult de 200 de organizații din 45 de țări, ajungând la peste 1 milion de elevi și profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.