Acord de finanțare a IMM-urilor între Banca Românească și EximBank

Banca RomâneascăÎn urma semnării Acordului de plafon de garantare IMM dintre Banca Românească și EximBank, clienții IMM au la dispoziție o nouă gamă de soluții de creditare necesare pentru realizarea investițiilor sau pentru susținerea activității curente, informează reprezentanții celor două bănci printr-un comunicat de presă remis către TopBanking.

Prin încheierea Acordului de PLAFON DE GARANTARE IMM, Banca Românească beneficiază din partea EximBank de un plafon în valoare de 20.000.000 lei. Clienții IMM care derulează activitatea cu susținere de la Banca Românească au la dispoziție o valoare maximă a garanției individuale de 1,5 milioane lei, iar procentul garantat este de maxim 80% în cazul creditelor de investiții, sau de maxim 70% în cazul creditelor pentru susținerea activității curente, procent valabil și pentru scrisorile de garanție bancară. Acest accord semnat cu EximBank este o confirmare a angajamentului celor două instituții financiare pentru dezvoltarea IMM-urilor din România și implicit pentru consolidarea evoluției economiei.

Cosmin Călin, Director Executiv Banca Românească, Divizia Corporații și IMM

Clienții IMM pot alege soluții de creditare cu o durată a creditului de maxim 12 luni în cazul creditelor pentru activitate curentă, maxim 24 luni în cazul scrisorilor de garanție bancară sau maxim 5 ani în cazul produselor pentru proiecte de investiții.

Ne bucură faptul că Banca Românească a decis să se implice alături de EximBank într-un parteneriat care răspunde nevoilor de finanțare ale companiilor românești și creează premisele pentru utilizarea extinsă a garanțiilor emise în numele și contul statului român, pentru o direcționare eficientă a fondurilor publice către economia reală. Invităm așadar și alte bănci comerciale să valorifice oferta noastră, beneficiile oferite de Plafonul de garanții IMM facilitând diversificarea soluțiilor de finanțare a proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt și mediu, susținând în același timp și atingerea țintelor de performanță specifice instituțiilor bancare.

Traian Halalai, președinte executiv EximBank

Un comentariu la „Acord de finanțare a IMM-urilor între Banca Românească și EximBank”

  1. Am citit recent de expansiunea bancii EximBank pe palierul finantarii de IMM-urilor venind in aceste parteneriate cu o expertiza si portofoliu extrem de consolidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.